torstai 17. joulukuuta 2015

Tiistai 15.12.

Tein asiakkaalle pesun ja föönin. Asiakas halusi latvat hieman taipuneena sisäänpäin, mutta muuten ei ollut toiveita. Asiakas oli tyytyväinen. Tässä vielä kuvia;

Tein lisäksi loppupäivästä vielä kulmien värjäyksen ja muotoilun. Niistä tuli hyvät ja asiakas oli tyytyväinen.

Maanantain touhuja

Maanantaina tein asiakkaalle tällaisen lettikampauksen. Aloitin sen ylhäältä ja tein lopuksi oikealle puolelle. Tein sen ranskalaisena lettinä väärinpäin. Asiakas oli tosi tyytyväinen.

Microcamera

Oon oppinut työssäoppimisliikkeessäni käyttämään Microcameraa. Sillä voidaan analysoida hiuspohjan kuntoa, koska sen kuva on niin tarkka. Ohjaajani opetti minulle sen käytön ja analysointia. Oon ottanut kanssa vähän kuvia siitä;

 Tässä kuvassa näkyy hiuspohjan hoitonesteitä. Vitalityksellä on erilaisille hiuspohjille omat tuotteensa.
Tässä kuvassa näkyy hius, johon on tarttunut talia/ muotoilutuotteita yms. Jos hiuspohjaa ei puhdista tarpeeksi usein (pese) niin hius peittyy tuolla ja tukkeutuu, jolloin se ei jaksa enää kasvaa ja se tippuu pois. 

maanantai 14. joulukuuta 2015

Pe 13.11.

Tänä päivänä mulla oli asiakas klo 11, jolle tuli kulmat ja ripset, muotoilin ne myös. Niistä tuli hyvät. Oon oppinut täällä liikkeessä ollessa tekemään kunnolla ripset ja kulmat. Lisäksi opin käyttämään vahaliuskoja. Opin myös uuden tekniikan ripsien värjäyksessä, muovikelmut vanulappujen sijaan. Väri tarttuu silti yhtä hyvin alaripsiin vaikka aluksi epäröin.

Ke 4.11.

Minulla oli tänään heti aamusta pesu & fööni. Hänellä oli lyhyet ruskeat hiukset. Pesin asiakkaan hiukset Vitalityksen kosteuttavalla shampoolla ja hoitoaineella. En saanut otettua kuvia ollenkaan. Opettelin asiakkaan jälkeen lisää tyvikohotuksen nopeaa tekemistä föönilla harjoituspäähän. Muita asiakkaita ei ollut koko päivänä.

To 26.11. 2015

Kävin tänä päivänä jakamassa mainoksia Stockmannin edessä ja myös Designmäkkärin lähellä. Tosi moni oli kiinnostunut ja jä 2 asiakasta tuli niiden perusteella varaamaan aikaa minulle. Ja moni oli muutenkin kiinnostunut. Myös liikkeeni työntekijät kehuivat näitä. Mainokseni näyttivät tältä;

Ke 11.11.

En tehnyt muuta kuin siivoilua ja työntekijöiden auttelua alkupäivän ja sitten lähdin värianalyysikolutukseen Sammonkadulle kauppikseen.

Torstai 3.12. 2015

Tänä päivänä opin erään kampauksen teon, jota käytettiin siinä Vitalityksen (italialaisten kouluttajien pitämä) hiusnäytöksessä. Liikkeeni pomo näytti sen minulle ja minä kokeilin ja tein sen heti.
Tässä on kuvia valmiista työstä.



Tiistai 1.12. 2015

Tänään liikkeessäni minulla oli kaksi asiakastyötä. Aluksi leikkasin nämä ja tässä on lähtötilanteesta kuva (tosin märillä hiuksilla koska muistin vasta siinä kohtaa). Hiukset olivat erittäin epätasaiset ja katkenneet, alhaalta hiukset olivat lyhkösemmät ja myös päältä;
 Leikkasin hiuksista aika paljon pois, mutta silti ylimmät hiukset olivat niin lyhyet ja asiakas ei halunnut leikata kaikkia hiuksia sen pituisiksi jotta olisi ollut tasainen, niin jouduin paljon ohentelemaan latvoja. Paikan pomo näytti minulle uusia tapoja mitä koulussa ei ole opetettu. Tässä on lopputuloksesta kuvia;

Leikkasin tämän asiakkaan jälkeen erään miehen hiukset, mutta en muistanut ottaa kuvia. Hänen hiusten lähtötilanne oli erittäin paksut ja pitkäksi kasvaneet hiukset, leikkasin niistä paljon pois ja ohentelin myös. Pulisongit tein häivyttämällä. 

Lauantai 24.11.

Olin tänään töissä liikkeessäni 12-17, koska minulla oli mhl asiakas klo 12 ja olimme sopineet pomon kanssa että vahdin liikettä noin tunnin ajan ja päivän lopuksi suljen sen. Sillä työntekijät menivät Vitalityksen järjestämään hiusnäytökseen. Minuakin pyydettiin sinne malliksi, mutta en halunnut leikkausmalliksi ja kampausta ei oikein voi tehdä koska on pidennykset.
Tässä on kuvaa hiusten lähtötilanteesta;
 Leikkasin asiakkaalle paljon lyhyemmäksi, perus miestenleikkaustyylillä, lisäksi ohensin paljon muokkareilla ja pulisonki leikattiin viistosti sekä korvat tulivat näkyviin. Niskaan sai myös tulla selvä raja. Tässä on lopputuloksesta kuvia;

Ti 24.11.

Tämäk päivän työ oli ripset heti aamusta. En saanut otettua niistä ennen ja jälkeen kuvia. Lähtötilanne oli erittäim vaaleat pitkät ripset ja värjäsin ne sinimustalla, se tarttui tosi hyvin ja asiakas lähti tyytyväisenä. Sitten siivoilin pomon kanssa ja tein loppupäivästä tuon kiinnitetyn kampauksen.

To 19.11.

Tein liikkeessä tänään kampauksen lyhyeeseen harjoituspäähän. Siinä on pohjalla kohotusta ja edestä kulkee toisells puolella letti.

Ke 18.11.

Tänään tein kampauksen, johon käytin ensimmäistä kertaa kokeillen tuota letitystekniikkaa. Opin myös käyttämään vahaliuskoja asiakkaille, kun seurasin miten eräs työntekijä käytti niitä kulmien teossa. Seurasin myös permanenttien tekemistä.

To 12.11.

Tänään en tehnyt muuta kuin kampauksen, minkä paikan pomo käski tekemään tiettyyn harjoituspäähän. Auttelin myös muita työntekijöitä. Harjoituspäässä oli siis pohjalla minun tekemä permanenttirullaus, johon tein tällaisen.

Ma 2.11.

En tehnyt muutakuin autoin ja siivosin liikkeessäni koska oli hiljainen päivä. Loppupäivästä tein harjoituspäähän kreppipohjalla lettikampauksen, jonka jälkeen työpaikkaohjaajani halusi että teen hänelle saman, joten tein sen myös hänelle. Tosin en käyttänyt siinä pohjalla kreppausta, vaan tupeerausta.